Aktivitet

 • league pig lavede en statusopdatering 1 uge siden

  Mange familier forlader Afghanistan, så deres børn ikke er tvunget til at gifte sig med Taliban -medlemmer

  Khalid Shinwari (25) følte sig lettet efter succesfuldt at flygte fra Afghanistan, som nu kontrolleres af Taleban. Det lykkedes ham at nå Pakistan i de seneste dage.

  Shinwari sagde, at hun og hendes familie først flyttede til Pakistan i 1990’erne, da borgerkrigen i Afghanistan endelig bragte Taliban til magten.

  “Min far troede, at Pakistan ville være et sikkert sted at besøge i betragtning af den flygtige situation i Afghanistan,” sagde han og tilføjede, at hans familie var bosat i Kohat. “Vi tilbragte flere år i byen og slidte dag og nat.”

  Det viste sig, at situationen i Afghanistan stabiliserede sig igen i 2007, og mange investeringer begyndte at komme ind i landet, hvilket førte til hurtigere økonomisk vækst og hurtigt voksende virksomheder, sagde Shinwari.

  “Vi besluttede derefter at vende tilbage til vores land,” sagde han til DW. Hans familie er også glad for at kunne vende tilbage til deres hjemland trods uroen i nogle dele af landet, som citeret fra DW Indonesia, lørdag (11/9/2021).

  Bekymret for datterens skæbne
  Sammenbruddet af Afghanistans civile regering og den hurtige overtagelse af landet af Taleban i sidste måned har nu skræmt familien Shinwari.

  “Der var rygter i området tæt på os om, at Taleban ville bede om døtre. Jeg har fire søstre, hvoraf to er ugift. Vi tog den vanskelige rejse for at redde mine to søstre, der aldrig havde været gift,” sagde han. Shinwari .

  “Jeg vil ikke have, at de skal tvinges til at gifte sig med Taliban -krigere,” tilføjede han.

  Selvom det var smertefuldt at forlade sit forfædres hjem, måtte han tage det skridt af hensyn til sine to søstre.

  “Vi måtte gå i tre dage og betale forskellige transportofficerer, der tog vores penge væk. Vi efterlod alt i vores hus, og nu bor vi i Rawalpindi. Jeg arbejder på en restaurant, mens mine andre brødre også arbejder. Vi er glade for, at vores søster er i sikkerhed nu, “sagde han.

  På linje med Shinwari sagde en grønthandler ved navn Tariq Khan, der også er fra Nangarhar, at han forlod Afghanistan, fordi han var bekymret for sikkerheden for sin 10-årige datter.

  “Jeg vil ikke have, at disse militanter ser ned på min datter. Bekymret for min datters sikkerhed kom jeg her, da Taliban overtog kontrollen over landskabet.”

  “Nu er min værste frygt gået i opfyldelse,” sagde han og tilføjede, at hans storebror Mir Bacha havde tre døtre i alderen 12 til 17 år. En anden bror, Majid Khan, har fire døtre mellem 10 og 16 år.

  “De er alle bekymrede for deres døtre, bange for, at Taleban helt sikkert vil bede dem om at gifte deres døtre med deres militante,” sagde Khan.

  Sigtet til piger
  Syed Muhammad Ullah, en ung mand fra Jaghori -distriktet i Ghazni -provinsen, plejede at drive et fitnesscenter i sin hjemby. Han fortalte DW, at rygter var udbredte om, at Taleban indsamlede oplysninger om unge kvinder og ugifte enker.

  “Dette er ikke bare et rygte. Det er rigtigt, at Taleban har indsamlet oplysninger om unge kvinder og enker. Dette har skræmt mange familier, som derefter migrerede til Pakistan,” sagde Ullah.

  Anwar Hussaini, en etnisk Hazara fra samme distrikt, sagde, at han og hans familie måtte flygte af frygt for rygterne. Hendes datter, Fariba Hussaini, sagde, at fordi hun var lærer, der arbejdede for en NGO, måtte hun flygte med sine familiemedlemmer for at undslippe Taleban.

  Til DW sagde Ali Raza, fra byen Quetta i det vestlige Pakistan, at Taleban forsøgte at give indtryk i byområder i Afghanistan, at de havde ændret sig. “Men i landdistrikterne retter de sig ikke kun mod tidligere statsansatte, men har også til hensigt at skade kvinder og tvinge dem til at forlade deres hjem.”

  I de permainan togel online terpercaya seneste dage har der været rapporter om flere pakistanske kvinder gift med afghanske mænd, der vender tilbage fra Badakhshan-provinsen i Afghanistan til Pakistans nordlige Gilgit-Baltistan-region. De blev ledsaget af deres mands søster og andre kvinder. De vendte tilbage til Pakistan af frygt for, at ugifte kvinder kunne blive ofre for tvangsægteskaber af Taliban -medlemmer.

  En talsmand for Gilgit-Baltistan-regeringen, Ali Taj, bekræftede, at omkring 55 familier, herunder kvinder, der var gift med afghanere, var vendt tilbage til regionen. Hun fortalte dog til DW, at kvinderne vendte tilbage på grund af den usikre sikkerhedssituation i det krigshærgede land.

Videre til værktøjslinje