Aktivitet

 • league pig lavede en statusopdatering 1 måned siden

  YouTube forbyder Taliban -tilknyttede konti

  Alphabet Inc (Googles moderselskab), der også ejer YouTube, sagde, at det ikke tillod konti, der menes at blive drevet af Taleban på sit websted.

  Talibans tilbagevenden til magten i Afghanistan for første gang i 20 år har rejst frygt for et nedslag i ytringsfriheden og menneskerettighederne.

  Med henvisning til Reuters -siden onsdag (18/8/2021), især dem, der vedrører kvinders rettigheder og bekymringer om, at landet igen kan blive centrum for global terrorisme.

  Hver for sig rapporterede Financial Times, at beskedtjenesten WhatsApp også har lukket en klagehjælpelinje for afghanere til at kontakte Taliban, som gruppen dannede efter at have overtaget kontrollen over Kabul søndag den 15. august 2021.

  En WhatsApp -talsmand nægtede at kommentere sagen, men sagde, at tjenesten er påkrævet af amerikansk sanktionslov for at forbyde konti, der ser ud til at være tilknyttet Taleban.

  Klagenummeret, som er en nødtelefon for civile til at rapportere vold, plyndring eller andre spørgsmål, blev blokeret af Facebook tirsdag den 17. august 2021 sammen med andre officielle Taleban -kanaler.

  Facebook mandag den 16. august 2021 sagde, at selskabet betragtede Taliban som en terrorgruppe og forbød dem at være på sin platform.

  I mellemtiden anklagede en Taliban -talsmand Facebook for at have censureret deres pressemøde for et par dage siden.

  På den anden side siger YouTube, at dets forbud mod Taleban-gruppen er en mangeårig beslutning.

  Twitter og Facebook -svar på Taleban -sejr i Afghanistan

  Twitter og Facebook ser ud til at have forskellige trin til at reagere på Talibans tilbagevenden til den afghanske regering.

  I en erklæring fra Mediaite sagde Twitter ikke eksplicit, om det ville forbyde Talibans repræsentanter at bruge de sociale medier.

  Sociale medier med det blå fugls logo sagde kun, at de “fortsat vil proaktivt håndhæve” regler, der forbyder “at opretholde vold, platformmanipulation og spam.”

  “Twitters højeste prioritet er at holde folk sikre, og vi er på vagt,” sagde de.

  To Taliban -talsmænd er selv kendt for at have ubekræftede Twitter -konti.

  Den første er Zabihullah Mujahid, der har mere end 310.000 følgere. I sit seneste tweet tirsdag eftermiddag annoncerede han et pressemøde for Talibans ledelse.

  I mellemtiden har en anden talsmand, Qari Yousaf Ahmadi, mere end 63.000 følgere.

  På den anden side bekræftede Facebook, at det ville forbyde alle konti, der roser, støtter eller repræsenterer Taliban på alle dets platforme, herunder Instagram.

  “Vi har forbudt dem fra vores tjenester under vores politik for ondsindede organisationer,” sagde en talsmand for Facebook.

  Facebook forbyder strengt talebanindhold
  WhatsApp vil også handle, hvis en gruppe eller en person, der er godkendt, er i messaging -appen, selvom den hævder, at den “ikke har adgang til folks private chatindhold.”

  Facebook sagde, permainan togel online terbaik at et team af afghanske eksperter “der er indfødte Dari- og Pashto -talere og har kendskab til den lokale kontekst” overvåger udviklingen.

  “Facebook træffer ikke beslutninger om, hvilke regeringer der anerkendes i et bestemt land, men respekterer det internationale samfunds myndighed i at træffe disse beslutninger,” sagde de.

  “Uanset hvem der har magten, vil vi tage passende skridt mod konti og indhold, der overtræder vores regler,” tilføjede han med henvisning til Sky News.

  Youtube sagde også, at det ville “afslutte” alle konti, der menes at blive drevet af Taleban. Mens TikTok sagde, at det ville fjerne indhold, der understøtter eller roser organisationen.

Videre til værktøjslinje