Velkommen Gæst 

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: 10 ting du bør vide om snus
Andy

Medlem
Indlæg: 1
Permalink
Indlæg 10 ting du bør vide om snusden: April 6, 2021, 09:40
Citat

Her er 10 ting du bør vide om snus:

1. Unge elsker snus

Snus er så super nemt at bruge, at unge elsker det. Bare en portion op under overlæben, og så kan man nyde godt af alt den nikotin. Det er oplagt til når man er i skole.

2. Forskellige typer snus

Der findes mange forskellige typer snus. Her skal du både tænker over om det skal være tørt, fugtigt, løst eller i portioner.

3. Kræftfremkaldende stoffer

Snus indeholder i gennemsnit hele 31 kræftfremkaldende stoffer, dog væsentligt mindre i Skandinavien end i USA. Så USA ligger omkring de 31, mens tallet er lavere her i Danmark grundet høje krav til produktionen i Skandinavien generelt.

4. Snus kan give kræft

På grund af de mange forskellige kræftfremkaldende stoffer i snus er der derfor også en risiko for at snus kan give kræft. Det er specielt i munden, svælget og halsen at der er en øget risiko. Specielt de amerikanske produkter øger risikoen, mens der stadig ikke rigtigt er bevist noget med de skandinaviske.

5. Snus kan medvirke til tidlig fødsel

Flere nye svenske undersøgelser viser at brugen af snus kan være medvirkende til en øget risiko for svangerskabsforgiftning og tidlig fødsel.

6. Øget risiko for blodprop i hjertet

Nogle studier peger på, at der er en væsentligt øget risiko for at få en blodprop i hjertet ved brug af snus. Andre studier siger dog at der ingen sammenhæng er overhovedet. Der er dog ingen tvivl om, at snus har en stor effekt på pulsen og blodtrykket imens man bruger det, og derfor kan det være grunden til at der er en øget risiko for blodprop.

7. Skader i munden

Eftersom at snus indtages ved at man placere en pose snus under overlæben er der også den risiko for, at man får nogle skader i munden ved brug af snus. Dette er for eksempel ens tandkød der kan ødelægges ved brug af snus, da tandkødet kan trækket sig tilbage.

8. Er afhængighedsskabende

Ligesom med alle andre nikotinprodukter er snus meget afhængighedsskabende. Cigaretter var enormt afhængighedsskabende, og er det stadig den dag i dag, og det samme gælder naturligvis for snus. Snus indeholder nikotin, og nikotin kan hurtigt gøre en afhængig, på grund af dets dejlige og opkvikkende effekt.

9. Salg af ulovlig snus

Det er faktisk ulovligt at sælge snus i Danmark. I stedet for snus sælges der tyggetobak og nikotinposer i kioskerne, og i daglig tale omtales tyggetobak og nikotinposer bare som snus. Der sælges dog også meget ægte snus i Danmark, det er dog bare i det skjulte. Der findes mange Facebook grupper, hvor man kan bestille ægte snus, og så er der en der køber det med hjem fra Sverige til en.

10. Brug ikke snus som rygestopmiddel

Selvom at det godt kan lyde som om at snus er oplagt til rygestop, så anbefaler WHO ikke at man bruger snus om middel til rygeafvænning, da snus også er forbundet med sine egne helhedsrisici.

Tak til https://snusguiden.dk/

Sider: [1]
Videre til værktøjslinje